Bra sidor för tonårsföräldrar

Bra sidor för tonårsföräldrar

Innan vi skapade denna blogg plöjde vi själva igenom internet efter bra sidor, bloggar och forum med tips och tankar för tonårsföräldrar. Vi har genom åren samlat på oss en hel del godingar och nu vill vi även dela med oss av dem till er!

Utöver bloggar, forum och hjälporganisationer över webb och telefon föreslår vi även att man nätverkar med andra föräldrar. Tillsammans är vi starka, och genom att utbyta erfarenheter, tips och information går vi samman som en enhet som innebär ett otroligt stöd för den enskilde. Tveka inte över att ta kontakt med barnens vänners föräldrar, eller att skapa nätverk i skolan där du kan kommunicera med andra med liknande utmaningar.
Här kommer således våra bästa tips:

Blogg: Förenade tonårsföräldrar

https://tonaringar.wordpress.com/
En fantastiskt bra blogg som tar upp alla sidor av att vara tonårsförälder! Författaren förmedlar sorgen, glädjen, frustrationen, irritationen och oron som kommer med barn i denna ålder på ett avväpnande och ofta roligt sätt. Dessutom känner man att man inte är ensam med att ofta uppleva sig fullkomligen maktlös i förhållandet till sin tonåring, och i det faktum att alla andra familjer verkar ha det så himla bra och lättsamt. God läsning!

Webbplats: Tonårsparlören

%d0%b0%d0%b2100http://www.tonarsparloren.se/sv/
Tonårsparlören är en hemsida skapad av IQ-initiativet, med syfte att ge tips, argument och fakta till föräldrar som har att göra med viljestarka tonåringar, i huvudsak rörande alkoholfrågor. Rekommenderas starkt.

Telefon: Föräldratelefonen

020-85 20 00
Till detta nummer kan alla föräldrar ringa med sina tankar och funderingar. Här jobbar erfarna socionomer och psykologer för att stödja dig i din roll som förälder och allt vad det kan innebära.

Webbplats: Tobaksnolla

%d0%b0%d0%b299http://tobaksnolla.se/
En hemsida skapad av gruppen A Non Smoking Generation som syftar till att ge ungdomar information och stöd i att antingen aldrig börja med tobak, eller att sluta med det. Argument för föräldrar i diskussionen med tonåringarna.

Webbplats: Mentor

http://mentor.se/
Mentor är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för tonåringar mellan 13 och 17 år. Varje år tilldelas tusentals ungdomar ett personligt mentorskap med en vuxen som är utbildad och erfaren i att hjälpa tonåringar att växa och hitta sin egen, inre röst. Rekommenderas varmt till alla föräldrar under denna utmanande tid i barnens liv.